29 januari 2022

Positiv ändå....

Dags att summera min stabilportfölj igen.
Börsen har ju inte varit nådig mot oss de sista veckorna. Men denna lilla portfölj har lärt mig att fallet går att mildra avsevärt när det blåser där ute. Den har i o m börsens ganska kraftiga nedåtrörelse visserligen backat något, men har ändå i jämförelse med All-share index presterat jämförelsevis bra och utklassat såväl index som mina två övriga portföljer. Intressant att se att skillnaden kan vara så oändlig mellan olika typer av aktier. Med tanke på att många av våra stora kvalitets/tillväxtbolag som Vitec, Vitrolife, Nibe, Sectra och många många andra har klivit ner i källaren och uppvisar nedgångar på 20-40 % i år.
Det har visat sig hittills att portföljen presterar mycket bra de dagar index går ner. Mot ett index i uppgång presterar den något sämre men ändå okej. Den defensiva prägeln gynnas givetvis i nuvarande börsklimat. Denna portfölj tar helt klart sina största segrar när börsen är i nedåtgående trend. Ska bli intressant att se vad den ger på helåret när utdelningar räknas in och vi förhoppningsvis har fått se både positiva och negativa börsperioder.
När jag senast redovisade portföljvärdet 8/1 var det 67545 k. Idag 3 handelsveckor senare 29/1 är värdet 64776 k. All-share index visar efter dessa 3 veckor -9,16 %. Portföljen visar  -4,1 % under samma tid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar